LIEVE MENSEN

ER IS MEER TUSSEN HEMEL EN AARDE!!

OMDAT IK OP WOENSDAG 13 SEPT. 2023. EEN DOODS ERVARING HEB GEHAD!!

WAS AL 3 WEKEN DOODZIEK!! EN VOLGENS DE HUISARTS ME ERGENS EEN FLINKE VIRUS OPGELOPEN!!

LAG AL EEN PAAR DAGEN IN BED!! OMDAT IK NIET MEER OP MIJN BENEN KON STAAN!!

WERD HET S’NACHTS WAKKER OM 3.00 UUR !! IS NORMAAL VOOR MIJ ELKE NACHT OM 3.00 UUR (GEESTENTIJD)!! HET ZWEET LIEP MET BAKKEN LANGS MIJN LIJF!! EN KLAPPERTANDE VAN DE KOU!! 

DREEF COMLPEET UIT MIJN BED!!HET WAS VAN DINSDAG OP  WOENSDAGMORGEN! 

HEB MIJ GEDOUCHT EN MIJN BED HELEMAAL VERSCHOOND!! EN BEN WEER GAAN SLAPEN!!

WERD HET S’MORGENS OM 9.00 UUR WAKKER!! TERWIJL IK NOMAAL 7.00 UUR ERUIT BEN!!

MAAR VOELDE ME ZO RAAR EN ZO SLAP ALS EEN VAATDOEK!!

ZEI TEGEN ROGER MIJN ZOON: IK GA TERUG NAAR BED!! WANT VOELDE ME NIET GOED!!

MET PIJN EN MOEITE LIEP DE TRAP OP NAAR MIJN SLAAPKAMER!!

RILLEND VAN DE KOU BEN IK MIJN BED INGEDOKEN!! WANT WAS HET ME SLECHT!!

MAAR KON NIET SLAPEN!! EN VOELDE DIT IS GOED MIS!! EN KREEG DOOR!! IK BEN AAN HET STERVEN!! EN TOEN GEBEURDE HET!! IK ZAG O.L. HEER. EN ZEI TEGEN HEM: HEER ALS HET MIJN TIJD IS: LEG IK MIJN  LOT IN UW HANDEN!! EN ZAL ME ERBIJ MOETEN NEERLEGGEN!!

ER IS EEN TIJD VAN KOMEN!! EN ER IS EEN TIJD VAN GAAN!! ALS DIT MIJN TIJD IS!! ZAL IK MIJ HIER BIJ MOETEN NEERLEGGEN!! DE MENS WIKT!! MAAR GIJ BESCHIKT!! ZAL HET ALLEEN VERSCHRIKKLIJK VINDEN DAT IK MIJN ZOON ROGER MOET ACHTERLATEN!!

WAAR OP O.L.HEER TEGEN MIJ ZEI: JE HOEFT NIET BANG TE ZIJN!! JOUW TIJD IS ER VOORLOPIG NOG LANG NIET!! HEB JOUW UITVERKOREN OM NOG VEEL MENSEN TE HELPEN EN TE HEALEN!!

JOUW WEG IS: DAARVOOR HEB IK JE UITVERKOREN!! MENSEN WEER MOED EN KRACHT TE GEVEN!! ZODAT ZE WEER VERDER KUNNEN MET HUN LEVEN!! MENSEN TE BEGELEIDEN MET STERVEN!! EN HUN NAAR HET WITTE LICHT BRENGEN!! DAT IS JOUW TAAK WAARVOOR IK JOUW GEKOZEN HEB!!

JE BID ALTIJD HEEL VEEL OOK VOOR ZIEKE MENSEN!!JE BENT EERLIJK EN ZUIVER OOK IN JE GEBED!!

DUS MIJN KIND GEEN ZORGEN!! JE BENT NU 76 JAAR!! VOORLOPIG KOM IK JE NOG NIET HALEN!!

JOUW TAAK IS HIER!! DE EERSTE 20 JAAR BEN JE NOG HIER!! DUS OVER 20 JAAR BEN JE 97 JAAR!! EN DAN ZULLEN WE WEL VERDER ZIEN!! MISSCHIEN DENK IK: GEEF HAAR NOG EEN PAAR JAARTJES ERBIJ!! NOU DIE HEB JE DAN EXTRA!! TRANEN ROLDEN OVER MIJN WANGEN!!😥 😥

JE HOEFT NIET TE HUILEN MIJN KIND!! ZEI DE HEER!! BLIJF ZOALS JE BENT!! EERLIJK ZUIVER EN OPRECHT!! TROUW IN JE GELOOF EN IN JE GEBED!! EN VERKONDIG HET GODDELIJKE GEBED VOORT!!

NU GA IK MIJN KIND ZEI O.L.HEER HET GAAT ALLEMAAL GOED KOMEN!! EN STEEG LANGZAAM OMHOOG!!

HET WAS WEL ZO MOOI!! KAN HET NIET ONDER WOORDEN BRENGEN!! EN WAS OOK HEEL RUSTIG!!

VOEL ME NU ALSOF IK EEN HELE NIEUWE FASE BEN INGEGAAN!! HEEL RUSTIG!! HEEL LICHT EN HEEL VEEL KRACHT OM MENSEN TE MOGEN HELPEN!!

HAD NOG TEGEN NIEMAND IETS GEZEGD!! OOK NIET TEGEN MIJN ZOON ROGER!!

MOEST DIT ZELF EERST VERWERKEN!! EN MIJN EIGEN BOONTJES ALTIJD DOPPEN!!

MAAR DE DAG ERNA!! WERD STEEDS WEER EMOTIONEEL ALS IK ER AAN DACHT!! DAT IK TOCH OP STERVEN GELEGEN HAD!!

KWAM ROGER NAAR BOVEN IN DE KEUKEN EN ZAG DAT IK EMOTIONEEL WAS!! EN VROEG  MAMMA WAT IS ER??

WAAROP IK IN TRANEN UITBARSTE!! EN HEM VERTELDE DAT OP STERVEN GELEGEN HAD!!

JA ROGER DIE OOK HEEL GEVOELIG IS!! BEGON NATUURLIJK OOK MEE TE HUILEN!!

TERWIJL IK DIT SCHRIJF!! WORDT IK ALWEER EMOTIONEEL!!😢😥

WE ZIJN DAN OOK NAAR DE FATIMAGROT IN OIRSBEEK SAMEN GAAN BEDANKEN!! DAT IK NOG LEVEN MAG!! EN NOG MENSEN MAG HELPEN!!

MOET ER NIET AAN DENKEN DAT IK MIJN ZOON ROGER HAD MOETEN ACHTERLATEN!!😥😥

WE ZIJN OOK NOG SAMEN NAAR HET GRAF VAN MIA MEEKS IN HEERLERHEIDE GEWEEST!!

OM HAAR TE BEDANKEN!! DAT IK NOG MAG BLIJVEN LEVEN!! EN NOG VERDER MENSEN MAG HELPEN!! EN DAT IK MIJN ZOON ROGER NIET HOEF ACHTER TE LATEN!!😥😥

WAS 26 JAAR BEVRIEND MET MIA MEEX!! NOG NOOIT EEN DISCUSSIE OF EEN WOORDENWISSELING GEHAD!! ZE WAS EEN TOPMEDIUM!! NOG EEN VAN DE OUDE GARDE!! ZE DEED OOK VEEL BIDDEN VOOR DE MENSEN!! ZE HAD EEN SPECIALE BAND MET DE H.AMBROSIUS!!

WAAR IN DE WOOKAMER!! EEN SCHILDERIJ AAN DE MUUR HING VAN DE H.AMBROSIUS!! TEGEN OVER HAAR WERKTAFEL!!

ZIJ HEEFT MIJ 26 JAAR GELEDEN DE BETEKENIS VAN DE KAARTEN

GELEERD!! BEN ER 2 AVONDEN GEWEEST!! EN ZE ZEI: JE HEBT HET IN JE DE GAVE!! IK KAN JE NIKS MEER LEREN!! JE KUNT GEGINNEN!! ZO EERLIJK WAS MIA!! JA DAT WAS MIA!! IEMAND ANDERS ZOU NOG TIG KEREN HEBBEN LATEN TERUG KOMEN!! EN JE FLINK LATEN BETALEN!! EN ZEI WILDE ER NIKS

VOOR!! ONDANKS DAT ZE HET FINANCIEEL NIET BREED HAD!! MAAR UITERAARD HEB HAAR RIJKELIJK BELOOND!!

MIA DE GOEDE OUDE BLUTSCH!!DIE ALTIJD VOOR IEDEREEN KLAAR STOND!! ZE WAS NET ALS IK EEN TWEELING ALS STERRENBEELD!! EN ZEER CREATIEF!! EN DACHT DAT ZE ALTIJD IETS MOEST MEENEMEN ALS ZE BIJ MENSEN OP BEZOEK GING!! OOK ALS ZE NAAR MIJ KWAM!! AL WAS HET MAAR IETS KLEINS!! HET WAS ALTIJD ZO LEUK INGEPAKT!!

ECHT MIA!! ZE HAD HET BESLIST NIET BREED!! MAAR KON VAN 5,- EEN MAALLTIJD OP TAFEL TOVEREN!! DIE JE AANLACHTE!! MAAR KLAAGDE NOOIT!!

MIA MEEX EN ELLY NENDELS UIT NUTH!! WAREN DE 2 BESTE MEDIUMS DIE IK IN MIJN HELE LOOPBAAN CARRIERE HEB MEEGEMAAKT!! HELAAS ZIJN BEIDEN OVERLEDEN!!

ELLY NENDELS WAS OOK EEN OUDE ROB IN HET VAK!! EN BESLIST EEN ABSOLUTE TOPPER!! ZE ZIJN BEIDEN MIJN BEGELEIDERS!! OP SPIRITUEEL GEBIED!! EN HEB ELKE DAG CONTACT MET HUN!!

WEET HET NOG ALS DE VAN VANDAAG!!

DIT WAS GISTEREN!! DAT WE HAAR ZIJN GAAN BEDANKEN VOOR ALLES!! 

EN OOK VOOR DANIËL EEN BLOEMETJE!! OM HEM HET VOORDEEL VAN DE TWIJFEL TE GEVEN!! IN DE HOOP!! MISSCHIEN VERANDERT HIJ ZICH!!

DUS NIET!! WANT VANDAAG HAD DE JUNK!! WEER ALLES VAN HET GRAF WEGGEGOOID!!

JA JAMMER DAN VOOR MIA!! ZET HIER WEL EEN KAARSJE EN EEN BLOEMTJE NEER BIJ HAAR FOTO!!

DE LINKSE FOTO IS DE DAG NA DE 6 WEKENDIENST!! DIE OP 21 JUNI WAS!!

WIJ KONDEN DIE DAG NIET!! OMDAT WE NAAR MIJN BROER PAUL IN DEVENTER WAREN!!

IK WAS ZO VERDRIETIG!! KON HET WEL UITSCHREEUWEN!! ZO VERWAARLOOST!! ALS DIT GRAF ER BIJ LAG!! HET LEEK WEL EEN VUILNISBELT!!

NOG GEEN VERS BLOEMETJE!! VOOR DE 6 WEKENDIENST!! ER LAG NOG HET BLOEMSTUK WAT OP HAAR KIST LAG….. TE ROTTEN!! ERG VEEL RESPECT!! VOOR EEN VROUW DIE ZICH HAAR LEVEN LANG KROM GELEGD HEEFT VOOR HAAR KINDEREN!! EN TOT IN DE LATE UREN!! MET HAAR HOOFD BOVEN DE KAART GEHANGEN HEEFT!! OM HAAR KINDEREN MAAR ALLES TE GEVEN!! EN DIT WAS DAN DE DANK!!
BEN DE DAG ERNA TERUG GEGAAN!! RECHTSE FOTO!! MOOI OPGEKNAPT!!

VOOR HOE LANG!! WANT DE DAG ERNA!! HEEFT HAAR ZOON DANIËL!! ER ALLES VAN AFGEGOOID EN ME BEDREIGD!! PER TELEFOON!! MAAR HIER BEN IK NIET KOUD OF WARM VAN GEWORDEN!! WAT VERWACHT JE VAN EEN JUNK!! ZET HIER BIJ HAAR FOTO EEN BOEMETJE EN EEN KAARSJE NEER!! GUN HEM DIE LOL NIET MEER!! HEB VOOR MIJN GEVOEL!! DAT IK ER ALLES VOOR GEDAAN HEB!! EN NU IS HET KLAAR!!

HET WAS 24 MEI 2003 MIJN VERJAARDAG!! HAD EEN AFSPRAAK BIJ DR. JACQUES VAN DER PUT IN HASSELT!! VOOR EEN KLEINE CORRECTIE!!
HIJ ONDERZOCHTME!! EN ZAG EEN KNOBBEL OP MIJN LINKERSCHOUDER!!

HIJ VROEG: WAT HEBT GIJ DAAR?? WAAROP IK ANTWOORDDE: WEET IK NIET!! HIJ KEEK ERNA EN ZEI: DIT IS KANKER!! DACHT DAT IK DOOR DE STOEL HEEN ZAKTE!! WAS NET 4 WEKEN VAN TE VOREN!! EEN GOEDE VRIENDIN TINY UIT KERKRADE VERLOREN AAN KANKER!! PFFFFFF WAS DIT EEN MOOI 

VERJAARDAGS CADEAUTJE!!
ZIE HEM NOG STAAN!! DE DIKKE KLEINE ONDERDEUR!! MET EEN DIKKE SIGAAR IN ZIJN MOND, NET AL CAPONE!! HAD DIE VENT WEL KUNNEN SCHIETEN!! ZO KOEL ALS HIJ  DIT ZEI!! MIJN GEDACHTEN WAREN!! ROOK JIJ JE KAPOT AAN DIE SIGAAR VARKENSKOP ARROGANTE KLOOTZAK!!
HEB DE HELE TERUGWEG ZITTEN TE JANKEN!! EN HEB GERDA LATEN TERUG RIJDEN!!

AANGEKOMEN OP DE ALLEEHOEVE!! IK ZAT NATUURLIJK AAN DE KEUKENTAFEL TE JANKEN!! HEEFT GERDA HET AAN WICHER VERTELD!! JA DAT KWAM BIJ HEM OOK BINNEN ALS EEN DODERSLAG BIJ HELDERE HEMEL!! EN WIST ZICH OP DAT MOMENT OOK GEEN HOUDING TE GEVEN!!
WE HADDEN EEN BOUWBEDRIJF!! EN HET KANTOOR WAS OP DE HOMMERTERWEG IN HOENSBROEK!! HIJ VROEG: ZAL IK MAAR NIET

NAAR KANTOOR GAAN?? WAAROP IK ZEI: GA JIJ MAAR GEWOON JE WERK DOEN!! JE KUNT NU TOCH NIKS DOEN!!
GERDA IS NOG EEN TIJDJE BIJ ME GEBLEVEN OM ME TE STEUNEN!! EN DAARNA OOK NAAR HUIS GEGAAN!! MAAR HET FEEST WAS HET S’AVONDS NAAR DE MAAN!! EN BEN OOK NIET IN DE BAR GEWEEST VAN DE MANAGE WAAR HET KOUD BUFFET STOND!! BEN BINNEN GEBLEVEN MET GREETJE SPIETLER!!
ER WAS IEMAND OP HET FEEST DIE EEN  KINDJE BIJ ZICH HAD!! EN HEB DIE VERSCHOOND EN MEE GETROETELD OM AFLEIDING TE HEBBEN!! MIJN DAG WAS TOCH KAPOT!!

DE DAG ERNA HEB IK ELLY NENDELS GEBELD!! EN HAAR DIT VERTELD!! ZE ZEI METEEN: JIJ HEBT GEEN KANKER!! DIE HEEFT ZICH VERGIST!! IK ZEI: MEEN JE DIT NU ZEI IK!! JAZEKER ZEI ZE!! LAAT MAAR EEN FOTO MAKEN!!
HAD TOCH 2 DAGEN LATER EEN AFSPRAAK BIJ DR. LUC GEERDENS DE REUMATOLOOG IN GENK IN HET ZIEKEHUIS!! IK VERTELDE HEM DIT!!
KOM ZEI HIJ: WE MAKEN NU DIRECT EEN SCAN!!

DAN WETEN WE HET OVER 15 MIN.!! EN WAT DENK JE!! INDERDAAD GEEN KANKER!! MAAR GEWOON EEN VETBULT!! DIE HIJ GEWOON MET PLAATSELING VERDOVING HEEFT WEGGEHAALD!!

DUS ELLY NENDELS HAD GELIJK!!WE ZIJN MET DE CD KEIHARD AAN IN DE AUTO NAAR HUIS GEREDEN!!

DAAR HEB IK DIRECT ELLY NENDELS GEBELD!! EN HET HAAR GEZEGD!! ZE ZEI: HEB HET JE TOCH GEZEGD!!

BEN NOG DIE ZELFDE MIDDAG MET EEN GROOT BOEKET BLOEMEN EN EEN VLA NAAR ELLY GEGAAN!!

OM HAAR TE BEDANKEN!! MAAR MIJN VERJAARDAG WAS NAAR DE MAAN!!

HEB WEL DIRECT EEN AFSPAAK BIJ JAQUES VAN DE PUT GEMAAKT!! SAMEN MET GERDA!! OM HEM DIT EENS EVEN ONDER DE KUIT TE DUWEN!!

EN WAT MEEN JE!! HIJ LOOG HET AF!! DAT HIJ DIT GEZEGD HAD!! WAAROP GERDA ZEI: DIT HEB JE WEL GEZEGD!!

OF DACHT JE SOMS DAT WIJ HET ALLE TWEE AAN DE OREN HADDEN MAFKEES!! EN IK ZEI: ROOK EN ZUIP JIJ NOG EENTJE!! ALCEHOLLIST!! WANT JIJ STAAT BEZOPEN TE OPEREREN!! DIT WEET IK TOEVALLIG VAN EEN GOEDE VRIEND GERARD!! NOEM HIER GEEN ACHTERNAAM!! MAAR HIJ KREEG WEL EEN KOP ZO ROOD ALS EEN TOMAAT!!

HEB BIJ MIJ IN DE WOONKAMER!! OP EEN BIJZONDER TAFELTJE DE FOTO VAN MIA MEEKS STAAN!! EN VAN ELLY HEB IK OOIT TOEN IK MIJN EERSTE BOETIEK OPENDE!! OP 24 AGUSTUS 1994!! EEN ENVELOP GEKREGEN!! MET EEN MEDAILLE ERIN!!

EN OOK IN EEN ANITEK LIJSTJE!! DE BRIEF WAT IK IN 1994 VAN ELLY NEDELS GEKREGEN HEB!!

HEB ZE SAMEN BIJ ELKAAR GEZET!! KUNNEN ZE LEKKER MET ELKAAR KLETSEN!!

HEB ELKE DAG CONTACT MET ZE!! ZOU OOK GRAAG EEN FOTO VAN ELLY HEBBEN!!

HELAAS HEB IK DEZE NIET!! WEET OOK NIET OF ZE BEGRAVEN OF GECREMEERD IS??

MAAR AL HET AAN HAAR NICHTJE MAGRET VRAGEN!! MARGRET JE MAG BLIJ ZIJN MET ZO EEN SPECIALE TANTE!!

ER IS ZOOOOVEEL MEER TUSSEN HEMEL EN AARDE!!

KREEG ZATERDAGMIDDAG EEN TELEFOONTJE VAN EEN VASTE KLANT TANJA!!

ZE ZEI: IK HEB JE AL EENS VAKER GEBELD!! IK BEN DIE VROUW WAAR DE VRIEND VAN IN DE HOSPICE LAG!!

DIE HEB JIJ OOK VAKER AAN DE TELEFOON GEHAD!! IK ANTWOORDDE: O JA NU WEET IK WIE JE BENT!!

JA MIJN VRIEND PÉ ZEI ALTIJD!!  ALS JE IETS WIL WETEN DRAAI DAT NUMMER MAAR!! DAT IS HET EERLIJKSTE EN BESTE EN ZUIVERSTE MEDIUM VAN NED. EN BELGIË!! VRAAG HAAR MAAR EN ZIJ KAN JE HELPEN!!

OH ZEI IK WAT EEN EER!!EN NU WEET IK OOK OVER WIE JIJ HET HEBT!!

HEB DEZE MAN VAKER AAN DE TELEFOON GEHAD!! EEN HELE LIEVE VRIENDELIJKE MAN!! IK ZEI KAN ME NOG HERINNEREN!! DAT JE ME GEBELD HEBT!! EN ME VROEG OF IK WILDE KIJKEN NAAR DE GEZONDHEID VAN JE VRIEND!! WAT IK TOE OOK GEDAAN HEB!!

HEB TOEN TEGEN JE GEZEGD: DAT HIJ NIET MEER LANG TE LEVEN HAD!! HEEFT HIJ JOU DIT ZELF NIET GEZEGD!! VROEG IK??
NEE ZEI TANJA!! DIT MOEST IK AAN JOU VRAGEN!! EN JIJ ZOU HET ME EERLIJK ZEGGEN!! WANT HIJ PRAAT NIET!! WEET NOG HEEL GOED WAT IK JE GEANTWOORD HEB ZEI IK!! HEB TEGEN JE GEZEGD!! LEKKER MAKKELIJK!! HIJ PRAAT NIET!! EN IK MAG HET UITLEPELEN!!
JA DAT KLOPT ZEI ZE!! MAAR BEL NU VOOR IETS ANDERS!! VOEL ME RAAR EN ZIE HET EVEN ALLEMAAL NIET MEER ZITTEN!!IK ZEI TEGEN HAAR!! IK VOEL DAT

JE KEELCHAKRA HELEMAAL DICHT ZIT!! ALS IK BOE ZEG HUIL JE!! JA DAT KLOPT ZEI ZE!!

WAAR ZIT JE MEE?? VROEG IK!! ZE ZEI: MIJN VADER IS ERG ZIEK!! MAAR HIJ PRAAT NIET!!

IK ZEI: GA EENS EVEN VOOR JE KIJKEN!!EN ZAG DAT DE MAN NIET LANG MEER TE LEVEN HAD!!

MAAR DIT MAG JE NOOIT TEGEN IEMAND ZEGGEN!! EN ZEER ZEKER NIET DOOR EEN TELEFOON!!

DUS IK ZEI: HET ZIET ER NIET ROOSKLEURIG UIT!! MAAR WIL JE ZO SNEL MOGELIJK NAAR HIER KOMEN!!

LIEFST VANDAAG NOG!! ZE VROEG WAT HET KOSTE?? WAAROP IK ANTWOORDDE VRAAG 100,- PER UUR!!

TANJA ZEI: BEN OM 19.00 UUR BIJ JE!! OKÉ ZEI IK TOT STRAKS!! ZE STOND KLOKSLAG 19.00 UUR VOORDE DEUR!!

ZAG DAT ZE HEEL NERVEUS WAS!! EN HEB HAAR EERST EENS LATEN LANDEN!! EN HAAR OP HET GEMAK GESTELD!!

ALS JE VANUIT JE HART WERKT!! KIJK JE NIET OP DE KLOK!!
IK VROEG  HEB JE EEN FOTO VAN JE VADER??

WAAROP ZE ME DE FOTO VAN HAAR VADER LIET ZIEN!!

ZAG DAT DE MAN DOODZIEK WAS!! EN DE DOOD IN ZIJN OGEN HAD STAAN!! MAAR DIT MAG JE NOOIT ZEGGEN!!

VOELDE PRECIES HOE LANG HIJ NOG TE GAAN HAD!! MAAR ZEI NOG NIKS!!

MIJN GEVOEL ZEI 3 WEKEN!! MAAR WILDE DE BEVESTIGING VAN DE KAART!! HEB GEEN KAART NODIG!! MAAR MOEST OOK EVEN AANVOELEN !! HOE IK HAAR DIT HET BESTE KON ZEGGEN!!

EN ZEI OP EEN GEGEVEN MOMENT MET LOOD IN MIJN SCHOENEN!!

JE VADER HEEFT NOG 3 WEKEN TE LEVEN!! MAAR ER ZIJN MENSEN!! DIE OP HEN EIGEN ENERGIE TOCH NOG EEN PAAR JAAR KUNNEN LEVEN!! HET WAS VERSCHRIKKELIJK EMOTIONEEL!!😥😥

IK ZEI: NU GAI K JE EENS IETS VERTELLEN!! HET IS NU 3 JAAR GELEDEN!!

KEER OP EEN DAG EEN TELEFOONTJE VAN DAISY UIT WEERT!! ZE WAS HLEMAAL OVER DE TOEREN!! ZE VROEG OF ZE MET SPOED EEN AFSPAAK KON MAKEN!! VOELDE DAT HET DRINGEND WAS!!

EN ZEI TEGEN HAAR!! IK MAAK TIJD VOOR JE!! KOM MAAR OVER EEN UUR!!

ZE KWAM!! MAAR HELAMMAL OVER DE TOEREN!! EN HET VOLGENDE VERTELDE ZE!!

ZE WAS BIJ PETER WAUBEN GEWEEST!! EN WAT MEEN JE WAT DEZE WAUS (KOEKWAUS) TEGEN HAAR GEZEGD HAD!! GA JIJ MAAR ALVAST DE KIST VOOR JE MOEDER BESTELLEN!!

IK DACHT DAT IK VAN MIJN STOEL AF VLOOG!! WAT EEN RESPECTLOSE SCHRIKBARENDE EN ONTVERANTWOORDDE UITSPRAKEN!!

ZIJN DIT!! ALS JE ZO MET JE GAVE OMGAAT!! GAAT JE DE GAVE AFGENOMEN WORDEN!!

IK KALMEERDE HAAR!! KAN ME VOORSTELLEN AL ZO EEN IDIOOT ZOIETS TEGEN JE ZEGT!! DAT COMPLEET!! VAN STREEK BENT!!
VERTELDE HAAR DAT IK TEGEN DAYSY UIT WEERT GEZEGD HEB!! JIJ WEET OOK DAT JE MOEDER NOOIT MEER BETER GAAT WORDEN!! MAAR JE HEBT MENSEN DIE OP HUN EIGEN ENRGIE!! TOCH NOG EEN PAAR JAAR KUNNEN LEVEN!!  DE MENS WIKT!! MAAR GOD BESCHIKT!! W ZIJN ALLEMAAL MAAR MARIONETTEN!!

EN ALS DAARBOVEN IEMAND DE TOUWTJES DOORKNIPT!! EN JE BENT ERBIJ!! HEB JE PECH GEHAD!!

ALS IK HIER DE DEUR UITLOOP!! ENIK KIEP UIT MIJN SOKKEN!! DAN IS HET MIJN TIJD!!

DE MOEDER VAN DAYSY DEED OOK NOG VRIJWILLIGERS WERK!! IN EEN BEJAARDENHUIS!!

EN ZEI TEGEN DAYSY: IK GA ELKE DAG 9 DAGEN LANG!! EEN ZWARE NOVEEN VOOR JE MOEDER BIDDEN!!

IK BID DEZE NOVEEN 9 KEER PER DAG, 9 KEER!! EN BLIJF VRAGEN OF ZE NOG 2 JAAR MAG LEVEN!! ZE WAS HEEL OPGELUCHT EB BLIJ!! TOEN ZE NAAR HUIS GING!! EN ZEI: IK KOM MET MIJN MOEDER VLUG OP CONSULT!!

ZE ZIJN INDERDAAD 3 WEKEN LATER BIJ MIJ OP CONSULT GEWEEST!! MIJN MOND VIEL OPEN!! TOEN IK DE MOEDER VAN DASY ZAG!! ZO GOED ALS DEZE VROUW UITZAG!! ZE ZAG UIT ALS HET EEUWIGE LEVEN!!

DASY ZELF IS NOG DAARNA REGEMATIG OP CONSULT GEWEEST!! EN VERTELDE MIJ DAT ZE SAMEN MET HAAR MOEDER NAAR LOURDES GINGEN!!
ER GING EEN TIJD OVERHEEN!! EN HAD NIKS MEER GEHOORD!!

TOTDAT EENWEEK LATER DE TELEFFON GING!! EN IK DASY AAN DE LIJN HAD!! OF ZE DE S’MIDDAGS OP CONSULT KON KOMEN!! WAAROP IK ZEI OKÉ!! VOOR JOU MAAK IK ALTIJD TIJD!!

MAAR KREEG EEN RAAR GEVOEL!!EN DACHT!! HAAR MOEDER IS OVERLEDEN!! DE BEL GING!! EN LIEP NAAR BENEDEN OM DE DEUR OPEN TE MAKEN!!
HET EERSTE WAT IK  AAN DASY VROEG: DASY IS JE MOEDER OVERLEDEN?? 

WAAROP ZE ZEI: JA MAMMA IS OVERLEDEN!!

IK LIET HAAR HAAR BOVEN KOMEN!! EN MAAKTE HAAR HET EERSTE EEN KOP KOFFIE!! EN LIET HAAR EVEN BIJKOMEN!! WANT ZE WAS HEEL EMOITIONEEL!! TOEN BEGON ZE TE VERTELLEN!! EN VERTELDE DAT DE REIS NAAR LOURDES HEEL BIJZONDER WAS GEWEEST!! EN ZE LIET ME PRACHTIGE FOTO’S ZIEN!! EN VERTELDE ME DAT ZE ERNA ZOVEEL PIJN KREEG!! DAT ZE EUTHANASIE HAD 

LATEN DOEN!! MAAR ZEI DAYSY: HET WAS PRECIES OP DE DAG!! DAT DIE 2 JAAR OM WAREN!!ZOALS JIJ GEZEGD HAD!! DAT DEED ME WEL GOED DAT DE NOVENEN DIE IK GEBEDEN HAD GEHOLPEN HADDEN!!

HIERMEE TANJA WIL IK JOU ZEGGEN: ZEI IK ZATERDAGAVOND!! DAT IK HET VOLSTE VERTROUWEN HEB!! DAT JE VADER DIT OOK GAAT REDDEN!! OOK VOOR JOU WIL IK GAAN BIDDEN EN DE NOVEEN GAAN HOUDEN!!

DAAROP LIET ZE ME DE FOTO VAN PÉ ZIEN!! DE MAN DIE MIJ ATIJD BELDE!! EN TEGEN HAAR ZEI: DAT ZE MIJ MOEST BELLEN!! IK ZAG ZIJN FOTO!! EN ZAG DIRECT DAT DIT EEN HELE OUDE ZIEL!! EN WIJZE GEEST WAS!!

ZIJN HANDEN!! WEL ZO SPECIAAL!! GENEZEND, KRACHTGEVEND EN SPIRITUEEL!!

IK VERGELEEK HEM MET PATER DE DAMIAAN!! EEN GELIJK DIE HANDEN!!

PATER DE DAMIAAN!! DIE OP HET VULKAAN EILAND OAHU KALUPAPA!!

OP HET MELAATSEN EILAND MOLOKAAI!! 1000 MELAATSEN VERZORGDE

DOKTER WAS!! HUIZEN BOUWDE!! TIMMERMAN!! ENZ.!!

KAN ME NOG GOED HERINNEREN!! ALS KIND VAN 8 JAAR!! WAS ER IN

HET PATRONAAT IN OIRSBEEK!! EEN FILM OVER PATER DE DAMIAAN!!

OVER HET MELAATSEN EILAND!! HOE HIJ GESTORVEN IS!! EN ZIJN BEGRAFENIS!!

DIT IS MIJ ALTIJD BIJ GEBLEVEN!! ER IS EEN KLOOSTER IN SIMPELVELD!! VAN PATER DE DAMIAAN!!

NU VERDER MET HET CONSULT VAN TANJA AFGELOPEN ZATERDAGAVOND!!

IK ZEI DAT IK PÉ DUIDELIJK DOORKREEG EN DAT IK TERWIJL IK HAAR ADVIES GAF!! HIJ ME ANTWOORD GAF!! EN ZEI DAT IK GELIJK HAD!! EN ZEI DAT ZE MET HAAR VADER PER DIRECT MOEST BELLEN!! OM DE DAG ERNA HIER OP CONSULT TE KOMEN!!

TANJA BELDE HAAR VADER WAAR IK EN PÉ BIJ WAS!! WANT PÉ WAS ER GEWOON!!

HAAR VADER WAS ZEER RUSTIG!! EN ZEI DAT HET OKÉ WAS!! EN MAAKTE EEN

AFSPRAAK VOOR ZONDAG MORGEN OM 10.00 UUR!! HEB TANJA EEN UITGEBREID CONSULT GEGEVEN!! HELEMAAL UITGEREINIGD MET WITTE SALIE!! EN EEN HEALING GEGEVEN!!

ZE GING WEG OM 1.30 UUR!! EN IK WAS K.O.!!

DIT ZIJN NATUURLIJK GEEN NORMALE CONSULTEN!! MAAR EEN MARATON!!

KIJK BEN GEMIDDELD 5 UUR BEZIG GEWEEST MET EEN CONSULT!!

ALS IK DIT HAD MOETEN TELLEN!! WAS ZEKER 500,- GEWEEST PER PERSOON!!

MAAR BEN UITVERKOREN DOOR DE HEER!! DIE MIJ DE KRACHT GEEFT!! OM MENSEN TE HELPEN EN TE HEALEN!!WERK VANUIT MIJN HART!! DAN TELT OOK GEEN GELD!!

ZONDAGMORGEN GING OM 9.30 UUR DE BEL!! EN STOND TANJA MET HAAR OUDERS VOOR DE DEUR!! IK LIET ZE NAAR BOVEN KOMEN

EN MAAKTE LATTE MET BONBONS!! WANT VLA WILDE ZE NIET!! EN ZEI: HEB NOG HEEL EVEN NODIG OP DE BADKAMER!! BEN ZO WEER TERUG!!

HOORDE DAT HUN GEZELLIG ZATEN TE KLETSEBETSEN!! DACHT GELUKKIG DE SPANNING IS WEG!! EN WAS NA 15 MIN. TERUG BENEDEN!!

EN GING AAN DE TAFEL ZITTEN EN KEEK DE VADER VAN TANJA GER AAN!! HIJ WIST ZICH GEEN HUIDING TE GEVEN!! DAT VOELDE IK!! MAAR STELDE HEM OP ZIJN GEMAK!!
HIJ ZUCHTE EN ZEI: IK WEET NIET WAT IK HIER VAN VERWACHTEN MOET!! EN STA HIER TOCH EEN BEETJE SCEPTISCH TEGEN OVER!!

DAT HOEF JIJ ME NIET TE VERTELLEN GER ZEI IK!! HEB HIER ALLE BEGRIP VOOR!! MAAR ALS IK JE NU GA VERTELLEN!! DAT ALS JE NIET GEKOMEN WAS!! JE NOG MAAR 3 WEKEN TE LEVEN HAD!!

DAAR SCHROK HIJ WEL VAN!! EN ZAG DAT HIJ ZIJN TRANEN PROBEERDE TE VERBERGEN!!

IK ZEI: LAAT DIE TRANEN MAAR KOMEN!! EN DIE FLAUWE KUL EEN MAN MAG NIET HUILEN!! ZET DAT MAAR AAN DE KANT!! STOND OP EN GING ACHTER HEM STAAN!! LEGDE MIJN HAND OP ZIJN VOORHOOFD!! EN OP ZIJN SCHOUDER!! EN ZEI LAAT MAAR KOMEN DIE TRANEN!!

EN JA HOOR DAAR KWAMEN DE WATERLANDERS!! PFFFFF GELUKKIG DAT WAS ER AL VOOR EEN GEDEELTE ERUIT!! IK GING ZITTEN EN ZEI: GER TRANEN REINIGEN DE ZIEL!! MAAR JE ZIT HELEMAAL VAST!!  JE HOOFD IS NET EEN WESPEN NEST WAT KRIOELT!! MALEN MALEN MALEN!!

JA DAT KLOPT ZEI GER!! EN ZEI:JULLIE HEBBEN EEN GEWELDIGE RELATIE!! MAAR ALS JULLIE HET S’AVONDS THUIS ZITTEN!! JULLIE PRATEN NIET!! MAAR DENKEN BEIDE HET ZELFDE!! OVER JOU ZIEK ZIJN!!
DAT KLOPT ZEI GER!! EN JENNY DE MOEDER VAN TANJA!!HEB HEM OOK GEZEGD DAT PÉ BIJ ME WAS!! EN HEM OOK HET VERHAAL VAN DASY EN HAAR MOEDER UIT WEERT VERTELD!!  EN TEGEN HEM GEZEGD!! DIT GA IK NU VOOR JOU DOEN!!
EN HIJ WERD EMITONEEL!! IK KREEG OOK ZIJN MOEDER  DOOR!! ZIJN VADER EN EEN GOEDE VRIEND!!

JA TOEN WERD HIJ TOCH WEL EVEN STIL EN EMOTIONEEL!! WANT HET KLOPTE PRECIES WAT IK ZEI EN WAT IK ZAG!! HEB HEM DAARNA EEN UITGEBREID CONSULT GEGEVEN!! EN HEM UITGEREINIGD MET SALIE + EEN HEALING GEGEVEN!! DAARNA JENNY OOK HET ZELFDE!!

MAAR TANJA ZAT OP HETE KOLEN!! WANT HAAR ZOONTJE MOEST AFZWEMMEN!!

JENNY IS MAANDAG AVOND NOG TERUG GEWEEST!! WANT ER ZAT NOG ZOOOOVEEL!!

MAAR HEB BEROEPSGEHEIM EN MAG HIER NIET OVER PRATEN!!

WEL HEB IK TANJA BELOOFD!! ALS HET ZOVER IS MET GER!! DAT ZIJN TIJD DAAR IS!! EN HIJ WIL ECHT NIET MEER!! DAN BELT ZE MIJ!! EN GA IK GER BEGELEIDEN EN HEM NAAR HET LICHT BRENGEN!! EN WIL HIER GEEN EUROCENT VOOR!! DAT IS WAAR IK ME NU ZO KWAAD OM MAAK!! IK BEN UITVERKOREN DOOR O.L.HEER OM MENSEN TE MOGEN BEGELEIDEN!! MOET IK HIER DAN OOK NOG GELD VOOR VRAGEN!!

IN ZO EEN TRIESTE SITUATIE!! NOG NIET MISSCHIEN!!

EN TOCH ZIJN ER GENOEG!! DIE DIT WEL DOEN!! IK VIND DIT ZO INTENS TRIEST!!

MISBRUIK MAKEN VAN HET VERDIET VAN ANDERE MENSEN!! EN MAAR FLINK DE ZAKKEN VULLEN!! WANT ZE VRAGEN ER HONDERDEN EURO’S VOOR!!

HÉ RIKKIE VAN MELKEBEEKE!! JIJ KUNT OOK DE HALS NIET VOL KRIJGEN!! JE STIKT VAN DE POEN!! HEBT IK WEET NIET HOEVEEL MENSEN IN DIENST!! VOOR STERVENS BEGELEIDING!!

STUURT DIKKE FACTUREN!! EN ZELF DOE JE ALEEN MAAR FEESTEN EN OP VACANTIE GAAN!

VAN HET VERDRIET VAN ANDERE MENSEN!!

EN PETER WAUS (KOEKWAUS) BEMOEI ME NORMAAL NOOIT MET ANDERE PARAGNOSTEN!!

MAAR HET REGENT KLACHEN OVER JOU!! DAT WIL JE NIET WETEN!! EN JE BLIJFT MAAR DOORGAAN!! MET JE VRESELIJKE KWETSENDE EN ONVERANTWOORDE UITSPRAKEN!! ECHT SCHANDALIG!!

ZAL JE EEN PAAR VOORBEELDEN NOEMEN!! EN DURF DE MESEN ER BIJ TE HALEN!!

HOE DURF JIJ OP DE BEURS IN NUTH!! TEGEN DE DOCHTER VAN EEN MAN TE ZEGGEN: ALS JIJ JE BAND MET JE MOEDER WIL VERBREKEN!! MOET JE DE BAARMOEDER LATEN VERWIJDEREN!!

TIK JIJ NOG WEL ZUIVER!! WAT EEN UITSPRAAK RANDDEBIEL WAT JE BENT!! EN TEGEN EEN MEISJE BRUNNSUM OP DE FLAT WAAR JE EEN THUISCONSULT VOOR 50,- GEDAAN HEBT!! TE ZEGGEN TOEN JE DAAR BINNEN KWAM!! EN JE ZAG EEN FOTO OP DE KAST STAAN!! DAT TUIG MOET JE HIER WEL NIET MEER BINNEN LATEN!! WAAROP HET MEISJE ZEI: SORRY MAAR DIT ZIJN WEL MIJN OUDERS!!
EN HAAR WILLEN OPDRINGEN!! DAT HAAR 2 BROERS HAAR HADDEN MISBRUIKT!! WAT BEN JIJ VOOR EEN SMERIGE CHARLATAN!! EN IN HET

CONELIUSHUIS IN HEERLERHEIDE!! WAAR JE EEN LEZING GAF!! TEGEN MIJN OVERLEDEN VRIENDIN MIA MEEX EEN ZEER GROOT MEDIUM DIE INMIDDELS OVERLEDEN IS!! GA JIJ MAAR ROZENKRANSEN WASSEN!!

NOU JE MAG BLIJ ZIJN DAT IK ER NIET WAS!! ANDERS HAD IK JOU EEN FLINK DE OREN GEWASSEN!!

MAAR WEL TOT JE BLOEMKOOL OREN HAD!! RESPECTLOOS VARKEN!! BEN JE DAAROM SOMS BIJ DE POLITIE ONTSLAGEN!! EN OMDAT JE ALLES AL VAN DE ZAAK AF WIST IN HET 6E ZINTUIG!!
JOY MOEST NIEMAND MEER EEN ZAAL VERHUREN!! EN DIE DIT WEL DOET!! IS VAN HET ZELFDE LAKEN EEN PAK!! GELDWOLF!!

ZO DAT MOEST IK EVEN KWIJT!!

 DIT IS PÉ IN ZIJ JONGE JAREN!

DIT  IS PATERDAMIAAN IN ZIJN JONGE JAREN!!

DIT IS PATER DE DAMIAAN!!

DIT IS PATER DAMIAAN TOE HIJ GESTORVEN WAS!! 

EN ZIE HOE WONDER BAARLIJK!! ER IS NIETS MEER VAN ZIJN

MELAATSHEID TE ZIEN!!

HIJ LIGT BEGRAVEN IN LEUVEN IN DE SINT-ANTONIUSKAPEL!!  

ER IS ZOOOVEEL MEER TUSSEN HEMEL EN AARDE!!

EN ER WORDT VEEEEEEEL TE WEINIG GEBEDEN!!

ALS MENSEN IN NOOD ZIJN!! BIDDEN ZE O.L.HEER VAN HET KRUIS AF!!

MAAR ALS HET WEER BETER GAAT!! GAAN ZE WEL NIET BEDANKEN!!

WIL WEL NAAR DE SINT ANTONIUS KAPEL GAAN !!

BEN BLIJ DAT PÉ BIJ ME IS!! HOOR HEM NU ZEGGEN!!

DIT VERDIENT EEN BLOEMETJE!!

Liefs Marye💜

Consulenten login

© 2023 Medium-Marye